FOOTHILLS FOODCOURT

commercial,

2014, unbuilt

Spaces within cities are often overlooked from both a design and services standpoint, especially the large industrial complexes that fuel our urban centers. The Foothills food court is a simple, pragmatic idea: provide more dining options to those workers and service providers within immediacy of their work place.

The massing consists of two distinct objects: firstly, a U-shaped concrete block form that firmly grounds the project and contains within it all the necessary services and supporting infrastructure for the restaurant kiosks, and secondly a large monolithic roof that floats over the central void to create an airy and expansive dining space capable of seating over 400 people.

A large green wall feature wall, soaring glass walls, and see-through neon project signage at design touches that set the project apart from the typically mundane contextual warehouse typologies.

1/5
1/3